Költöznék
www.koltoznek.hu 

 

 Történet

Történet

 Mikor kezdődött? Hol tart ma?

Az oldal, szolgáltatás ötlete már az elmúlt évezred végére tehető. 1999-ben már megvolt. Abból adódott, hogy rájöttem: a költözködő emberek nem tudják olyan egyszerűen összegyűjteni, hogy hova is kell még bejelenteni a költözésüket. Valamint az is feltűnt, hogy időben sokat jelent a rengeteg ügyintézés. Ezért nekiálltam egy új szolgáltatás elindításához.

Az új szolgáltatás publikusan 2000-ben jelent meg, de még csak hivatalos körökben. Az előkészületek 2000. június végére jutottak el odáig, hogy munkatársakat toborozzak hozzá, valamint felvegyem a kapcsolatot a kulcsfontosságú cégekkel. Megjegyzem a cégek többsége örömmel fogadott.

Az elindulás 2001. tavaszára tehető. Ez tekinthető a 0. verziónak. Miben állt? A munkatárs elment az ügyfélhez, megbeszélték, hogy milyen és melyik cégekhez kell bejelenteni a lakcím változását. Mit kell felmondani, kivel kell új szerződést kötni. Következő lépésben igyekeztünk elvégezni a bejelentéseket, közbenjártunk az új szerződések megkötésében. Ekkor még csak hirdetés céljából volt felhasználva az Internet. Erre egy nagyon egyszerű oldal segített rá egy ingyenes felületen. Sajnos ez a tevékenység akkor elég sok nehézségbe ütközött. Egyrészt egyes jogszabályok miatt, másrészt a szolgáltatók ügymenetébe nem lehetett egyszerűen beilleszteni. Ezekért hamar abbamaradt az ezzel foglalkozó szolgáltatásom. (Ma már az akkori problémák gyakorlatilag elhárultak.)

A következő lépés 2003-ra tehető (1. verzió). Ekkor egy ingyenes felületen megjelent egy kiterjesztett site. A bejelentések elvégzése elmaradt, de a bejelentenivalókra felhívta a figyelmet. Ebből következően az igazi Internetes megjelenés ekkorra tehető. Gyakorlatilag hobby szinten működött, ingyenesen. Bevételt nem hozott.

A 2005. év új fordulatot hozott: Be lett jegyezve a www.koltoznek.hu domain. Megjegyzendő, hogy eredetileg más volt a neve, de azt a domaint már más addigra lefoglalta. Tehát 2005. december 01. a névadás időpontja. Míg a szolgáltatás születésnapja 2000. június 30-ra tehető, addig a névadó időpontja 2005. december 01. (Ez a 2. verzió.)

A nagy változás! 2009. márciustól új arculatot kapott az oldal és új helyet. Innentől elindult egy folyamatos fejlesztés (a háttérben gőzerővel). Így ez a 3. verziónak minősül. A gazdasági válság szükségszerűvé tette, hogy a nem kis munkával összeszedett anyagot ne ingyenesen nyújtsam, így keletkezett az SMS küldésével elérhető rész. A kupon lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó válláról ezt a költséget az adott szolgáltatók átvállalhassák, így többletszolgáltatást nyújtva. A jelenlegi feladat: ne csak a szolgáltatásfajták jelenjenek meg, hanem maguk a szolgáltatók is az oldalakon. Ezért örömmel veszem, ha megkeresés nélkül is jelentkeznek szolgáltatók az egyes kategóriákba. A bekerülést nem pusztán a cég neve és linkje fogja jelenteni. Igazodni fog a honlap célkitűzéséhez: segítse a költözködőket az adatváltozásuk bejelentésében, a költözés, vásárlás/eladás lebonyolításában. A korábban nyújtott szolgáltatás (mint a 0. verziónál) modernebb formában később visszatérhet, de ez a jövő zenéje.

2013. év január végétől az oldal használata ingyenessé vált, de egyes elemeinek eléréséhez az e-mail cím megadásával egy kód igénylése szükséges. Egy ilyen kód 240 perc teljes körű használatot tesz lehetővé. Ideiglenesen megszüntetésre került az üzenőfal.

 

 

 

 

   

Nyitó oldal    E-mail

Az oldalt szerzői jog védi, másolása nem megengedett!
© 2000 -