Költöznék
www.koltoznek.hu 

 

 Költöznék - nyitó oldal

Miben segít ez az oldal?

I.           Lényege


Az oldal tárgya elsősorban a lakásukból (nyaralóból, egyéb ingatlanból) elköltözők részére történő segítség nyújtás,  valamint azok számára is ad hasznos információt, akik csak eladnak vagy költözés nélkül vesznek ingatlant.


Nem más szolgáltatást helyettesít! Nem ingatlan közvetítéssel, vagy hitelügyintézéssel foglalkozik! Ezzel kapcsolatban segítséget nyújthat, de nem pótolja azt.


Érdemes már a legelején körülnézni ezeken az oldalakon, talán még akkor, amikor az eladás, vagy vétel csak gondolatban fogalmazódik meg. Majd több ízben ajánlott visszatérni, akkor is, amikor beköltöztek az új ingatlanba.

 
A mai gazdasági helyzetben különösen ajánlatos ennek az oldalnak a használata. Adott esetben
ha közvetett módon is pénzt takaríthat meg vele, valamint rengeteg kellemetlenséget. 

 

 

II.        Hasznossága

1.                  Haszna az eladó/vásárló/költözködő számára

A sok bejelenteni való a költözködők számára elég nagy terhet ró. Vannak olyanok, amire nem gondolnak, csak utólag derül ki, hogy azt is értesíteni kellett volna.
Haszna, hogy felhívhatjuk a figyelmet egy sor helyre ahova a címváltozást be kell (vagy ajánlatos) jelenteni. Segítséget nyújthatunk a szükséges adatok összeszedésében.

 

Néhány példa:

 

*        A költözködőnek van egy egyszeri díjas, 20 éves futamidejű életbiztosítása. Nem gondol rá, hogy bejelentse a címváltozást (pedig a szerződésében benne van, hogy ez a bejelentés kötelező). Tegyük fel, hogy még hátravan 15 év, amikoris el fog felejtkezni arról, hogy elmenjen a biztosítóhoz felvenni a biztosítási összeget és a hozamot. A biztosító levélben már hiába keresi a régi címén. 20 év múlva rendezgeti papírjait és rátalál a kötvényre. Ekkor fog jelentkezni  a biztosítónál. A veszteség 5 év kamata és esetleges hozama. (Erre az időszakra a biztosító egy fillért sem fog fizetni.)

 

*        Egy,  a régi lakáshoz kapcsolódó szolgáltatást nem mond fel a költözködő. A szolgáltató havonta rendszeresen küldi a számlát, a be nem fizetett összegek után késedelmi kamat és nyilvántartási díj felszámításával. (A levél nem érkezik meg a címzetthez.) Két év elteltével bírósági idézés érkezik (ez a levél oda fog találni), mert a szolgáltató íly módon kívánja behajtani követelését. A szolgáltatás lemondásának elmaradásáért a költözködő a felelős, így a tartozását ki kell egyenlítenie. A veszteség a két év szolgáltatásának a díja, valamint a késedelmi kamat és a nyilvántartási díj, esetleg a perköltség.

 

Tovább a használatra                    Máris kérem a teljes anyagot 

 

2.                 Haszna a szolgáltatók számára

Segítséget tudunk nyújtani abban, hogy nyilvántartásuk pontosabb, naprakész legyen. Számlázásukat helyesen végezhessék el. Utólagos módosítás sokkal nehezebb. Így maguknak a szolgáltatóknak is érdekük, hogy szolgáltatásuk itt megtalálható legyen.

 

 

 

 

   

Nyitó oldal    E-mail

Az oldalt szerzői jog védi, másolása nem megengedett!
© 2000 -